U.S. Bedrijven Profiteren van Zwakke Dollar

By October 30, 2007Trade

From De Tijd, the Belgian version of The Financial Times:

Volgens David Huether, de hoofdeconoom van de National Association of Manufacturers, zien zowat alle Amerikaanse sectoren hun exportcijfers groeien. Tot de grootste winnaars behoren onder meer de producenten van kapitaalgoederen zoals vliegtuigen, telecommunicatieapparatuur en auto-onderdelen, de leveranciers van industriële goederen als chemicaliën, en de voedings- en drankenindustrie.

Very timely observation, David.

Some Flemish-speaking business students translated part of the article for their blog. The headline is, “American companies profit from the weak dollar,” and it’s a story about the increased U.S. exports that result. And the paragraph, cleaned up:

According to David Huether, chief economist of the National Assocaition of Manufacturers, every sector is profiting from the growing exports. The biggest winners are producers of capital goods, like airplanes, telecommunications equipment and auto parts, and suppliers of industrial goods such as chemicals, foodstuffs and the liquor industry.

Very timely observation, David.

Leave a Reply

Share